fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

16-letnik streljal s plinsko pištolo

Kršitelju zasegli plinsko pištolo

Brežiške policiste so nekaj pred 18. uro občani obvestili, da naj bi na območju Brzine slišali strele. Takoj so se odzvali, preverili navedbe in napodlagi zbranih obvestil ugotovili, da je s plinsko pištolo streljal16-letnik. Pištolo, s katero je mladoletnik kršil javni red in mir, sozasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Na podlagiugotovitev bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolenje Stare vasi (PP Šentjernej) izsledili in prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s šestimi državljani Bangladeša še niso zaključeni.Poskus izmika mejni kontroli

V noči na 14. 5. so policisti PMP Dobova med kontrolo tovornega vlaka navstopu v Slovenijo v enem izmed vagonov, na tovorjenih s peskom, odkrili dva državljana Libije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Vlom

V Zabukovju, na območju Šentruperta je med 11. in 17. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo in bližnjo počitniškohišo. Pregledal je prostore in odtujil orodje in meso iz zamrzovalne skrinje. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za okoli 3100 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih