fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

20-letnik pod vplivom drog in brez vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 135 klicev. Obravnavali so:

  • prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami:
  • štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda,
  • v Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja,
  • posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih,
  • s področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin,
  • posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča v Krškem

Nekaj po 15. uri so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in voznice mopeda v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 41-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčila v mladoletno voznico mopeda. V nesreči sta se lažje poškodovali mladoletna voznica mopeda in prav tako mladoletna potnica na mopedu. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Brežice so okoli 10. ure na območju Dečnega sela ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault laguna, ki znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. V naselju Blatno so ga ustavili, zaradi aktivnega upiranja zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. 20-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so odvzeli prostost in ga pridržali ter mu zasegli avtomobil in manjšo količino prepovedanih drog. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom obvestili sodišče in zaradi posesti prepovedane droge uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA

Vlomi

V Velikem Mraševem na območju PP Krško je v noči na 16. 3. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Med 13. 30 in 21. 30 je v Mokronogu nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 400 evrov premoženjske škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih