fbpx
Mestnik
FOTO: OZRK Novo mesto.
Aktualno Društva Vrtci, šole, študij

202 otroka lažje v novo šolsko leto s pomočjo novomeškega RKS

Z mislimi na naslednje šolsko leto v mesecu juliju in avgustu na Območnem združenju RKS Novo mesto že 21. leto razdeljujemo pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Vrednostne bone lahko učenci 1. do 6. razreda po 55 eur, učenci zadnje triade ter dijaki po 70 eur, vnovčijo v Mladinski knjigi na Glavnem trgu v Novem mestu. Skupaj smo finančno pomoč v obliki bonov za šol. leto 2022/23 razdelili 202 otrokom v vrednosti 12.440 €. Sredstva so zagotovile krajevne organizacije RK in Sklad za pomoč ljudem v stiski.

Pomoč v obliki bonov za nakup šolskih potrebščin so prejeli otroci iz družin, ki so sicer prejemnice naših prehrambenih paketov, učenci in dijaki, ki so jih predlagale krajevne organizacije ter učenci in dijaki staršev, ki so do roka vložili vlogo s prilogami. Na OZ RKS NM se po materialno pomoč obračajo tudi ukrajinske družine.  Z boni za šolske potrebščine smo pomagali tudi 32 ukrajinskim otrokom, ki bodo septembra sedli v slovenske šolske klopi.

V novem šolskem letu želimo otrokom obilo uspehov.

Barbara Ozimek, sekretarka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih