fbpx
Mestnik
Družinsko nasilje.
Aktualno

21-letni nasilnež pretepel nekdanjo partnerko

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 94 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 265 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 19-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov, iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Nevarnega voznika izločili iz prometa

Nekaj po 12. uri so policisti na avtocesti pri Smedniku opazili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat, ki je vozil s hitrostjo več kot 180 km/h, sunkovito zaviral in nevarno prehiteval. Kršitelja so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligramov alkohola (1,3 g/kg). 36-letnega voznika so izločili iz prometa, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

O prometni nesreči z udeležebo voznika osebnega avtomobila in voznika tovornega vozila na cesti Novo mesto – Metlika, pri Dolnji Težki Vodi smo bili obveščeni okoli 15. ure. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zapeljal levo in trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 47-letni voznik. Lažje poškodovanega 40-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Z 2,7 promili alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so nekaj po 19. uri med opravljanjem nalog na območju Kostanjevice na Krki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 56-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,31 miligramov alkohola (2,7 g/kg). Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Padec kolesarja

Iz bolnišnice so nas v večernih urah obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Šmarjeških Toplic. 36-letni moški je kolesaril po lokalni cesti, kjer naj bi zaradi vdolbine na cesti izgubil oblast nad kolesom in padel. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo.

 

KRIMINALITETA

Prijeli nasilneža, ki je pretepel nekdanjo partnerko

Popoldne smo bili obveščeni o poškodovani ženski na območju Trebnjega. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da naj bi žrtev pretepel nekdanji partner in se po dejanju odpeljal z osebnim avtomobilom. Osumljenca so izsledili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost drog. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli avtomobil. 21-letnega nasilneža so policisti v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.  

Vlom

V Novem mestu je nekdo vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil rotacijsko kosilnico znamke Honda.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Metlika je 9. 7. nekaj po 6. uro na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom bosanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju odkrili dva državljana Maroka, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Na podvozju tovornega vozila slovenskih registrskih oznak so našli državljana Maroka in državljana Egipta, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Vrhje, Ribnica) izsledili in prijeli 20 državljanov Afganistana, 18 državljanov Sirije, 12 državljanov Bangladeša, sedem državljanov Indije, šest državljanov Pakistana, pet državljanov Turčije, dva državljana Maroka in državljana Nepala. Na območju PP Črnomelj (Miliči, Stari trg ob Kolpi) so prijeli dva državljana Maroka in dva državljana Irana in na območju PP Krško (Krško) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih