fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

3. list Rastoče knjige na OŠ Center

OŠ Center se je projektu Rastoča knjiga pridružila v letu 2018/2019, ki ga je na šoli spodbudila ga. Danica Rangus. V nenavadnem knjigi naklonjenem projektu je Rangusova zaznala tudi za našo šolo zanimivo akcijo. S sodelavci ji je postavila čvrste temelje, njeno zagnano delo pa nadaljujemo, saj na šoli deluje ekipa, v katerem sodelujejo Manca Pezelj Berger, Zlata Valentić in Valter Rabič.

V letošnjem šolskem letu smo na šoli obrnili 3. list knjige. Učenci so tokrat v literarnih prispevkih in likovnih izdelkih izrazili, kako se je v lanskem in letošnjem letu spremenil njihov svet. V pripovedih, pesmih in slikah so izrazili svoja doživetja in spomine.

Izbrana misel na 3. listu je misel iz pesmi učenca 4. r., Taia Pera, in sicer: Komaj čakam ta dan, da svet bo kot iz mojih sanj.

Tretji list smo simbolično obrnili ob praznovanju slovenskega kulturnega praznika, 5. februarja 2021. Učiteljici Urška Vuk in Viktorija Simončič sta s pomočjo nekaterih učencev pripravili poseben e-kulturni program, ki smo ga ostali učitelji in učenci lahko spremljali preko računalniške povezave. V njem so spretno povezali kulturni sprehod po našem mestu, praznovanje kulturnega praznika in pomen Rastoče knjige.

Manca Pezelj Berger, vodja Rastoče knjige

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih