fbpx
Mestnik
Aktualno

Marija Vodnik 130-ič darovala kri

Bil je dan zares poln hvaležnosti in veselja, kajti na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto je gospa Marija Vodnik iz Mirne Peči 130-ič darovala kri, istočasno pa je je bil oddelek poln dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem in Kmetijske šole iz Novega mesta, ki so po poslušanih predavanjih o krvodajalstvu prvič pristopili k darovanju krvi. Kako lep vzgled jim je gospa Marija.

Nasmejana gospa Marija nas je tudi tokrat pričakala polna energije in želje, da bo spet darovala kri in hkrati malo žalostna, ker ne ve, če ji bo uspelo darovati kri vse do naslednjega jubileja, ker jo lahko ustavi starostna omejitev.  Za krvodajalstvo se je pri osemnajstih letih odločila na pobudo sodelavk takratnega Laboda in od takrat je redna krvodajalka. Pravi, da s tem dejanjem rada pomaga nekomu k ozdravitvi. Upa, da ji bo zdravje še naprej tako služilo kot do sedaj, saj res ne želi odnehati s krvodajalstvom, kar nas še posebej veseli.

Že nekaj časa je v pokoju, zato si svoja opravila lahko razporedi čez cel dan, hodi na sprehode s kužkom, dela na vrtu in še kaj bi se našlo.

Marija je edina Slovenka, ki je kri darovala 130 krat, kar je za ženske izredno veliko in je seveda slovenska rekorderka.

Ob jubilejnem darovanju krvi so ji čestitale predsednica OZRKS Novo mesto Danica Novak Malnar, predsednica KORK Mirna Peč Slavi Derganc, župan občine Mirna Peč Andrej Kastelic in predstavnica CTD Mojca Šimc, dr. med.

Gospa Marija, iskrene čestitke še enkrat in hvala za vzor tistim, ki šele začenjajo stopati po krvodajalski poti, saj kot ste rekla: »Samo vztrajajte, kot jaz«.

Vsem dijakom pa čestitke za pogum in dobro dejanje z željo, da se še srečamo pri naslednjih odvzemih.

Mateja Šlajkovec

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih