fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Dogodki Aktualno Kronika in policijska poročila

82-letnik izgubil oblast nad traktorjem

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  57 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  190  klicev.  Obravnavali  so pet prometnih  nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil  kršitelju  cestno  prometnih  predpisov,  ki  ni imel veljavnega vozniškega  dovoljenja  in  pridržali  voznika,  ki  je  vozil  pod vplivom alkohola.  Posredovali  so  zaradi  18-ih  kršitev  javnega reda in miru na javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete  so
obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče   pri   delu,  požara,  sprožitve  signalno  varnostne  naprave  in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Poškodovan voznik in potnica

Sevniški  policisti  so  bili  ob  11.30 obveščeni o nesreči v Ponikvah pri Studencu.  Opravili  so  ogled  in  ugotovili,  da  je 82-letni moški vozil kmetijski  traktor  po  kolovozni poti, kjer je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na brežino in se s traktorjem prevrnil. Voznik in 77-letna potnica sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v zdravstvenem domu.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Okoli 13. ure je na mejni prehod Metlika, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 64-letnemu državljanu Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitve ga bodo privedli v postopek na sodišče.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine

Šentjernejske  policiste je občan obvestil o vlomu, ki naj bi se zgodil 26. 9.  Neznanec je v Zameškem skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. pregledal prostore  in  našel ter odtujil denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 5000 evrov.

Med 29. 9. in 1. 10. je z dvorišča gospodarskega objekta v Žužemberku nekdo odtujil  avtomobilsko  prikolico  TPZ  Amigo,  na  kateri je bila nameščena registrska  tablica  NM  ZS-352. Na prikolici je bila naprava za krivljenje pločevine in pločevina. Lastnik je oškodovan za okoli 2500 evrov.

Mejne zadeve in tujci

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zilj (PP  Črnomelj)  izsledili  in  prijeli  pet  državljanov  Alžirije,  ki  so nezakonito   prestopili  državno  mejo.  Policijski  postopki  s  tujci  še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih