fbpx
Mestnik
Aktualno

Alkoholizirana 38-letnica kalila javni red in mir

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 78 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 244 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 19-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršiteljico pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. V Novem mestu in v Šentjerneju so zaščitili žrtve nasilja in dvema nasilnežema izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in  nedovoljenih prehodov državne meje.

JAVNI RED IN MIR

Pridržali kršiteljico, ki je kršila javni red in mir

V noči na 11. 7. so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru v naselju Šmihel. Ugotovili so, da se je 38-letna ženska, ki je bila pod vplivom alkohola, nedostojno vedla in z vpitjem motila javni red in mir. Tudi po prihodu policistov se ni pomirila in ni upoštevala opozoril in ukazov. Vzpostavili so javni red in mir, zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru ji bodo izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

S pašnika v Globočicah na območju PP Brežice je v noči na 10. 7. nekdo odtujil štiri ovce.

V Gribljah je v noči na 10. 7. neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.300 evrov škode.

V noči na 10. 7. je v Novem mestu nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil prenosno blagajno. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 8. 7. in 10. 7. je na območju Semiča neznanec vlomil v prostore društva in odtujil plinsko jeklenko in dva zavoja kave. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

V Čadražah na območju PP Šentjernej so neznanci z njive odtujili krompir in čebulo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 400 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Srebrničah je nekaj pred 20. uro storilec izkoristil krajšo odsotnost oškodovanca in vlomil v osebnim avtomobil. Iz predala je odtujil denarnico s kovanci.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Nova vas pri Mokricah, Loče, Kapele, Slovenska vas, Brežice) izsledili in prijeli 34 državljanov Sirije, 20 državljanov Bangladeša, 16 državljanov Afganistana, 12 državljanov Rusije, deset državljanov Maroka, pet državljanov Nepala, štiri državljane Šrilanke, po dva državljana Toga, Kameruna, Egipta in Indije in po enega državljana Iraka, Gvineje, Konga, Pakistana in Komorov. Na območju PP Črnomelj (Vinica) so prijeli državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih