Kradli jabolka in povzročali škodo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 231 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Na področju kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so tudi zaradi kršitev prepovedi približevanja, iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno-varnostnih naprav, predvajanja glasne glasbe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Povzročitelj nesreče z 2,4 promila alkohola

Nekaj pred 15. uro so bili metliški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Primostku. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 34-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki je izsilil prednost 65-letnemu vozniku citroëna. Oba lažje poškodovana udeleženca nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili tudi, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola; v litru izdihanega zraka je imel 1,13 miligrama alkohola (2,4 g/kg). Okoliščine nesreče še preverjajo, zoper 34-letnika pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Prekoračitev hitrosti na avtocesti

Okoli 22. ure so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Mercedes S400 nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 183 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 53 km/h. 51-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izrekli globo.

Kriminaliteta

Policisti PP Krško prijeli tatove

Policisti PP Krško so bili popoldne obveščeni o neznancih, ki naj bi v sadovnjaku na območju Straže pri Raki kradli jabolka in povzročali škodo. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa izsledili osebni avtomobil z osumljenci na območju Kerinovega Grma. Ugotovili so identiteto treh osumljenk in enega osumljenca, starih med 18 in 66 let. Zoper četverico bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvine in poškodovanja tuje stvari.

Poskusi vlomov

Na parkirnem prostoru v Brežicah je med 25. in 26. septembrom nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, zaradi poškodbe vozila pa je lastnik oškodovan za okoli 1.000 evrov.

Na Kandijski cesti v Novem mestu so v noči na 27. september neznanci skozi okno vlomili v skladišče lokala. Ob sprožitvi alarmne naprave so pobegnili in po prvih ugotovitvah niso ničesar odtujili. Z vlomom so povzročili za okoli 500 evrov škode. Policisti so opravili ogled, zavarovali najdene sledi in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Mejna vprašanja in tujci

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Okoli 22. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Ford Mondeo poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Loče, Rigonce, Rakovec, Slovenska vas, Kapele, Trnje, Mihalovec, Jereslavec, Bukošek, Globoko) izsledili in prijeli 57 državljanov Sirije, 26 državljanov Afganistana, 19 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Maroka, sedem državljanov Egipta, šest državljanov Nepala, pet državljanov Jemna, štiri državljane Kitajske, štiri državljane Pakistana, tri državljane Šrilanke, tri državljane Turčije, tri državljane Kube, dva državljana Iraka, dva državljana Gane, dva državljana Indije ter po enega državljana Tunizije, Sierre Leoneja, Alžirije, Mjanmara in Irana. Na območju PP Črnomelj (Zilje) so prijeli dva državljana Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Povezane objave

Za težave z voznimi redi po navedbah AVK kriv premalo konkurenčen razpis

Pozor! Goljufi ponovno na delu

Zaradi hudih poškodb umrla

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih