fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Bo letošnji maj toplejši od povprečja?

Gregor Skok s portala Ciklon.si pravi, da bo april eden izmed najhladnejših od začetka meritev, v zadnjih štiridesetih letih bo na zelo visokem tretjem mestu.

Kako pa bo meseca maja

“Pred nami je mesec maj, zadnji izračuni kažejo, da bo maj toplejši od dolgoletnega povprečja. Vremenske fronte naj bi večinoma potovale čez Severno Evropo,” pravi Gregor Skok.

Kot pravi izračuni kažejo, da nas čaka toplejše obdobje med 8. in 15. majem. Če pa bo res temu tako, pa bomo videli. Nas pa zagotovo vsaj na začetku maja čaka spet ohladitev.

Ponovno sneg?

“V nedeljo pa se bodo padavine na zahodu okrepile, saj nas bo počasi dosegla vremenska fronta s sekundarnim ciklonom nad Genovskim zalivom. Spet se bo okrepil jugozahodni veter, ki bo zvečer obrnil v severno smer, občutno se bo ohladilo. Meja sneženja se bo v noči na ponedeljek lahko spustila na okoli 900m. V ponedeljek bo oblačno in deževno, s temperaturami v notranjosti večinoma pod 10 °C. Popoldne oz. zvečer bodo padavine od zahoda večinoma ponehale.Kaj se bo dogajalo potem je še veliko vprašanje, v igri je še en prodor hladnejšega zraka nad območje Alp od severozahoda, ki bi nas doseglo tam okoli 5.maja! Potem pa bi moralo iti na bolje,” pravi Skok.

K.N., VIR: Gregor Skok, ciklon.si

Vir fotografije: weatherbell.com

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih