fbpx
Mestnik
Vir fotografije: MO NM
Aktualno Dogodki Novice

Bo Novo mesto ostalo “mesto duhov” ali se bo končno nekaj premaknilo!?

“Ker pristna komunikacija v jedru mesta že kar nekaj let šepa, je bila edina smiselna rešitev prilagoditi se situaciji in ubrati pogovor preko zdaj že vsem poznane spletne platforme, upajoč, da se bo vsaj tokrat, po letu premora vseh dogodkov in aktivnosti, našlo skupen jezik,” so zapisali pobudniki peticije Društvo novomeških študentov.

Vsako leto se organizatorji dogodkov srečujejo s prijavami s strani stanovalcev Glavnega trga, češ da dogodki motijo njihov mir in tišino, pa čeprav potkejoa ob normalnih urah in v spremenljivem tonu. S takim potekom prenovljeno mestno jedro ne more postati središče dogajanja za domače in tuje obiskovalce, ampak lahko ostane le mesto duhov.

Organizacije želijo bolj živahno mesto!

Organizacije si želijo doseči, da bi stranskim udeležencem onemogočali ustavljanje postopka s pritožbo in bi s tem vzpodbudili, da bi več organizacij izvedlo več dogodkov, kar bi mestu prineslo bolj živahno mesto!

“Zatorej, dragi someščani, si bomo dovolili ostati na “mute” gumbu tudi, ko se vse normalizira? Ko bi lahko uživali v druženju, koncertih, zabavah in predstavah? Če si tudi vi želite postati “host” svojega mesta in tej noriji za vselej napraviti konec, vljudno vabljeni k podpisu na povezavi.”

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih