fbpx
Mestnik
Aktualno

Brezje: Zaseg več kot 1000 petard in posredovanje zaradi nasilneža

Policisti PP Novo mesto so zaradi suma posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 37-letnega moškega iz Brezja. Med hišno preiskavo so našli in
zasegli 32  zavojev, v  katerih je bilo1344 prepovedanih petard. Zoper 37-letnika bodo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Policisti so v naselju Brezje posredovali še zaradi družinskega nasilja.

Zakon določa, da se z globo od 400 do 1200 evrov za prekršek kaznuje posameznik, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke, ki so namenjeni le pravnim osebam ali podjetnikom, ki imajo ustrezno dovoljenje, ali ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok. Policisti take predmete zasežejo tudi v primeru, če niso storilčeva last.

Žal posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, občutek nevarnosti in onesnažuje okolje. Ogrožene so tudi živali, saj imajo bolj izostren sluh, pokanje jih vznemiri in prestraši, zato pogosto pobegnejo in se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov pa lahko povzroči hude telesne poškodbe s trajnimi posledicami. Policisti bodo nadaljevali z aktivnostmi za ugotavljanje kršitev na tem področju in zoper kršitelje dosledno ukrepali, sporoča PU Novo mesto.

Kršitelja pridržali

Včeraj, nekaj  pred 21. uro so policiste poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi pijan moški žalil družinske člane in jim grozil. 30-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega  uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih