fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice

Če se bodo razmere poslabševale med mogočimi ukrepi omejitev gibanja na en kilometer od bivališča

Za Radio Slovenija je vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović potrdila, da je med mogočimi ukrepi tudi omejitev gibanja na en kilometer od bivališča.

“Prav gotovo nismo tam, da bi ukrepe lahko začeli sproščati. To je čisto sigurno. Kar se tiče zaostrovanja ukrepov – nas izjemno skrbi situacija, v bolnišnicah se še vedno povečuje število bolnikov, čeprav ne s takšnim tempom kot prejšnje dni. Če se to ne bo umirilo, je treba pravočasno sprejeti dodatne omejitvene ukrepe,” je za Televizijo Slovenija povedala Beovićeva.

Tudi minister Tomaž Gantar je potrdil, da je bila omejitev gibanja na en kilometer od stalnega prebivališča eden od predlogov strokovne skupine. V svoje predloge ga ni vključil, saj se razmere v zadnjih dneh vendarle nekoliko izboljšujejo. Če pa se bodo razmere še poslabševale pa pridejo v poštev tudi strožji ukrepi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih