fbpx
Mestnik
Aktualno Narava & zdravje Novice

Cvetoča jesen tudi na grobu

Jesenske zasaditve bodo najbolje prišle do izraza v posodah, ki dajejo pridih domačega in naravnega. Tokrat bomo v stilu manj je več kombinirali le tri rastline: rese, hojhere in ciklame.

Da bodo rastline dobro uspevale, priskrbimo za sajenje substrat iz kakovostnih šot, ki je dobro odceden, a ostaja vlažen. Plantella Premium zemlja za okrasne rastline bo odlična izbira, saj je narejena iz najboljših šot za sajenje in presajanje v vrtu ali loncih z odlično prepustnostjo zraka in vode. Ker se rastline jeseni ne razraščajo veliko, jih posadimo kar precej skupaj. Tudi globino prilagodimo, že 15 do 20 cm prsti je dovolj za lepo rast, kar je le nekoliko globlje kot so bile rastline v lončkih pred presajanjem. Pri sajenju posodo v celoti zapolnimo, razen če sadimo mačehe, ki se bodo še razraščale.

Kako dosežemo jesensko barvitost?

Foto barvitost 1: 1. Končna zasaditev z ikebano enake vsebine.
Barvitost dosežemo s kombinacijo različnih barv, struktur in tekstur. Tako so hojhere različnih sort v zasaditvi kot pokrovne rastline, nežne ozkolistne trave pa dajo volumen v višino.

Z dodajanjem cvetoče ciklame v zasaditev bo ta lepotica, ki bo pritegnila poglede, toda sosednje rastline, kot so rese, ji poudarijo lepoto.

Sajenje ciklam in resja v Plantella Zemljo za grobove.


Kombinacija resja in hojher je ravno tako lahko atraktivna in barvita. V kolikor prostor ni v celoti zapolnjen z rastlinami, ga prekrijemo z mahom, drobno narezljanimi vejicami ali vulkanskim drobirjem.

Jesenska zasaditev.


Možnosti jesenske zasaditve:

  • Euonymus fortunei ‘Emerald Gaiety’ – plazeča trdoleska,
  • Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ – trava kačja brada,
  • Ilex crenata – oblikovan kot bonsai in kot krogla – japonska bodika,
  • sezonska greda – v jesenski zasaditvi ciklame, vresje, krizanteme in pisanolistni šaš.

Verjetno se sprašujete, kako in kam posaditi rastline, da bo zasaditev trpežna in privlačna še v zimskih dneh? Z žametno črnino Plantella Zemlje za grobove boste zadeli v polno, saj spodbudi rast zdravih korenin, z barvo poudari lepoto zasaditve, ne pušča madežev na kamnu, s specialno sestavo pa omogoča krepko rast tudi v posebnih pogojih in bujno cvetenje rastlin tja v zimo.

Plantellini strokovnjaki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih