fbpx
Mestnik
Aktualno Nogomet Šport

David zapušča zeleni dres, vstopa v modro barvo KI Klaksvik-a

David je nogomet začel trenirati pri sedmih letih. »Doma so me že od malih nog vzgajali v smeri gibanja in športa,« pravi David. Svojo športno pot je začel na teniških igriščih, vendar je bila naklonjenost nogometu močnejša. Svoje prve nogometne korake je začel v Novem mestu pri NK Krki. Nato je odšel igrati v NK Bravo. Po nekaj letih se je vrnil nazaj v člansko kategorijo NK Krke.

Najbolj je ponosen na tekme za mladinske selekcije slovenske reprezentance, saj so osvojili 3. mesto na turnirju v ruskem Saint Petersburgu. Seveda pa je trenutno najbolj ponosen na pogodbo, ki jo je podpisal s KI Klaksvik. »To je zame priložnost, da v novem okolju dokažem, kako dober nogometaš sem. Imel bom priložnost raziskati novo državo ter spoznati prebivalce in njihove navade. Vedno sem si želel, da bi bil nogomet moje okno v svet in sedaj se mi je to uresničilo,« pravi David.

Čakajo ga Ferski otoki

David vstopa na Ferske otoke. Gre za skupino otokov na severu Evrope, ki spadajo pod ozemlje Danske, uživajo pa široko samoupravo. Država mu je velika neznanka, vendar je slišal veliko lepih besed o otoku in ljudeh, ki tam živijo. V tujino se podaja sam, vendar ga ni strah. Doma ima veliko podpore, predvsem mu veliko pomeni, da mu njegovi najbližji stojijo ob strani in to je vse kar potrebuje.

Nogometaši sodijo med tiste bolj sproščene športnike. Na vprašanje o »smešnih« pripetljajih med nogometaši pravi, da jih je nešteto in da se na treningih nenehno zabavajo. V nogometnih garderobah pa velja nepisano pravilo, da kar se zgodi v garderobi, ostane v garderobi.

O prihodnosti David pravi, da je potrpežljiv. »Sedaj sem naredil prvi večji korak in na tem novem, višjem nivoju se moram zopet dokazati ter pokazati svoje sposobnosti. Če mi to uspe, sem prepričan, da se mi bodo odprle nove priložnosti«.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih