fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Dekanu Fakultete za informacijske študije podeljen nov štiriletni mandat

Na Fakulteti za informacijske študije (FIŠ) v Novem mestu so v sredo, 12. junija 2024, potekale splošne in neposredne volitve za dekana FIŠ, za mandatno obdobje od 1. oktobra 2024 do 30. septembra 2028, na katerih je bil ponovno izvoljen prof. dr. Matej Makarovič.

S tajnim glasovanjem, ki je potekalo v sredo 12. junija 2024, je bil za dekana FIŠ v mandatu 2024–2028 ponovno prepričljivo izvoljen dosedanji dekan prof. dr. Matej Makarovič. Senat Fakultete za informacijske študije je njegovo izvolitev uradno razglasil tudi na svoji 110. seji.

Prof. dr. Matej Makarovič je ob svoji izvolitvi povedal: “Mandatno obdobje 2024–2028 vidim kot priložnost za nadaljevanje začetega dela in dosedanjega načina vodenja Fakultete za informacijske študije v Novem mestu. Prioritete, ki jih bom v zvezi s tem zagovarjal, so predvsem stabilno financiranje fakultete, dodatna kadrovska krepitev, umestitev FIŠ v jedro četrte slovenske univerze s sedežem v Novem mestu, izrazita internacionalizacija, spodbujanje najrazličnejših raziskovalnih in razvojnih projektov ter nenehno izboljševanje študijskih programov in skrb, da bo fakulteta v še večji meri delovala kot prijazno in spodbudno študijsko in delovno okolje za vse.”

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih