fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice Ostalo Vrtci, šole, študij

DNC Brezje: Slab signal za povezavo, nimajo vseh potrebnih šolskih pripomočkov

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela ima tri dnevne centre za otroke: Brezje, v Jedinščici in na Rozmanovi ulici v Novem mestu. Strokovna delavka iz DNC Brezje Andreja Rodič je povedala, da so v stiku z več kot petdesetimi otroki, in sicer preko spleta: računalnikov in telefonov. Redno pa so v stiku tudi z novomeškimi šolami: učitelji in svetovalnimi delavci.

Predvsem se srečujejo s težavo, da vsi otroci nimajo ustrezne tehnične opreme. “Imajo slab signal za internetno povezavo, tudi na mobilnih, tabličnih pripomočkih. Starši jim ne znajo ali ne zmorejo pomagati pri opravljanju domačih nalog,” pravi Andreja. Zgodi se tudi, da nimajo doma vseh šolskih potrebščin naprimer zvezke, tempere ipd. Kot pravi imajo otroci vse manj motivacije za delo na daljavo za šolo, saj pogrešajo šolo, učitelje in sošolce, igre s prijatelji, socialni stik izven domačega okolja, delavnice, ki jih izvajajo v društvu. V ta namen otrokom nudijo tudi podporo, razbremenilne pogovore otrokom in njihovim svojcem. “Otrokom nudimo ideje, kako lahko kvalitetno preživijo prosti čas (ideje za ustvarjanje, kuhanje, šport, glasba in ples),” doda strokovna delavka Andreja.

Skupaj z otroki se preko spleta pripravljajo na novoletno prireditev živ-žav, ki bo letos potekal preko spleta.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih