fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Epidemija podaljšana do sredi marca

Vlada je na včerajšnji seji z odlokom podaljšala epidemijo za 60 dni. Med izjeme za prehod meje je dodala dvolastnike zemljišč.

Da bi zajezili in obvladali epidemijo COVID-19, je vlada izdala tudi nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Izjeme so dejavnosti, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe in so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja. Iz odloka je umaknjena prepoved prodaje pirotehničnih izdelkov, dodatno pa se kot izjema dodajajo čistilnice.

Po novem je skrajšana veljavnost hitrega antigenskega testa, ki ga oseba predloži ob vstopu. Ta ne sme biti starejši od 24 ur od odvzema brisa, še vedno pa velja, da mora biti opravljen v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja.

Po novem se lahko karantena prekine na domu s hitrim testom

Če vas ob vstopu v RS policija napoti v karanteno na domu, lahko opravite testiranje s PCR ali HAG testom in če bo izvid negativen je karantena prekinjena. Ni pa več časovno omejeno, kdaj se lahko test opravi – prej je veljalo, da peti dan po napotitvi v karanteno.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih