fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Epidemija traja že leto dni, z izčrpanostjo kadra se soočajo tudi v SB Novo mesto

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto sporočajo, da imajo trenutno najmlajšega bolnika na intenzivnem covid oddelku starega 41 leta, najstarejšega pa 76. Starostna stopnja hospitaliziranih je nižja kot v preteklih dveh valovih, kar pripisujejo učinku cepljenja najstarejših in pa tudi dejstvu, da je veliko starostnikov, predvsem iz Domov za starejše občane, covid že prebolelo. So pa zaradi poznih zapletov covida sprejeli tudi nekaj bolnikov na kardiološki in pljučni oddelek. Za enkrat pa ne beležijo primera, da bi bolnik, ki se je ponovno okužil ali pa da je dobil okužbo po cepljenju, potreboval hospitalizacijo.

Današnje stanje v novomeški bolnišnici: 41 hospitaliziranih covid bolnikov, 11 na intenzivnem oddelku, 11 pacientov potrebuje ventilator.

Problem izčrpanost kadra

Največji izziv in problem v novomeški bolnišnici trenutno predstavlja izčrpanost kadra, saj epidemija traja že leto dni. Kako se soočajo s tem problemom pa odgovarjajo: “Težave s kadri rešujejo s prerazporejanjem, s sodelovanjem s specializanti in tudi z odpovedjo rednih programov. Največji zaostanki rednih programov so opazni na področju kardiologije, ortopedije in urologije, kljub temu pa se trudijo izvajati čim več rednega (elektivnega) operacijskega programa, kar izvajajo v skladu z razpoložljivim kadrom in preventivnimi ukrepi.”

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih