fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Filmski teden Evrope med 11. in 13. julijem v Novem mestu

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega centra Novo mesto, tudi letos pripravlja zdaj že tradicionalen ter med obiskovalci vse bolj priljubljen in prepoznaven Filmski teden Evrope. Med 11. in 13. julijem vabijo na brezplačen ogled evropske filmske produkcije na idilični lokaciji novomeškega gradu Grm, kjer bodo na ogled trije celovečerni filmi.

 V četrtek, 11. julija, bo na sporedu film Dobri šef (El buen patrón). Zgodba izpostavlja šefa, ki pred pomembnim inšpekcijskim pregledom v svoji tovarni skuša ohraniti popolno ravnovesje. Ko odpuščeni delavec Jose začne maščevalni pohod, da bi uničil njegove načrte za prestižno nagrado, se napetost nevarno stopnjuje. Dan pozneje bo na vrsti slovenski film Gepack, ki pripoveduje zgodbo o vznemirljivi pustolovščini, ko se štirim prijateljem običajna pot na morje obrne na glavo. Ugotovijo namreč, da jih spremlja slepi potnik. Zadnji filmski večer pod zvezdami, v soboto, 13. julija, pa obiskovalce čaka še Pravi moški (Ich bin dein Mensch). Film govori o Almi, znanstvenici, ki se, da bi pridobila denar za raziskave, odloči tri tedne živeti s humanoidnim robotom Tomom, ki je zasnovan tako, da bi postal njen popoln življenjski partner.

Vsi filmi bodo na sporedu ob 21. uri, obiskovalci pa si svoj sedež zagotovijo z obvezno prijavo prek spletnega obrazca https://forms.office.com/e/Cq9Erkxxa5 ali na europe.direct@rc-nm.si.

 Program:

  • Četrtek, 11. 7. 2024, ob 21.00 – DOBRI ŠEF/El buen patrón
  • Petek, 12. 7. 2024, ob 21.00 – GEPACK
  • Sobota, 13. 7. 2024, ob 21.00 – PRAVI MOŠKI/Ich bin dein Mensch.

 Namen Filmskega tedna Evrope je raznolikost in bogastvo evropskega filma približati širši javnosti. Po vsej Sloveniji bodo na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so bili v preteklosti finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Dogodek delno financira Evropska unija in ga podpira tudi Mestna občina Novo mesto.

Se vidimo pod zvezdami!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih