fbpx
Mestnik
frajtonarca
Aktualno Dogodki Kulinarika Kultura

FOTOREPORTAŽA: Prvi dan Festivala cvička se je zaključil z izgredi

Včeraj je povorka vinogradniških društev napolnila Glavni trg, ki je bil prvič od prenove tako poln. Včeraj se je pelo, pilo in tudi plesalo. Nastopila je Mestna godba Novo mesto, zaplesale so Novomeške mažoretke, zvečer pa je nastopil Dejan Vunjak ob spremljavi Brendijevih barab.

Tudi v primeru slabega vremena bi dogodek lahko potekal, kajti organizatorji so postavili šotor, ki je pokril veliko površino Glavnega trga. Ljudje poleg dela, športa in kulture potrebujejo tudi praznovanje. Za hrano je poskrbela Hiša Fink z vinogradniško pojedino.

Marjan Jelenič iz Društva vinogradnikov Kostanjevica na Krki je bil kronan za kralja cvička, 28. ambasador cvička pa je postal Franci Smrekar.

V spremljevalnem programu so si obiskovalci lahko privoščili brezplačno voden ogled Novega mesta ter si ogledali cvičkove spominke (ki jih lahko kupite v TIC Novo mesto) ob odprtju razstave Vinoreli, Sebastjana Popelarja, ki slika z vinom. Razstava bo v Turistični informacijskem centru Novo mesto na voljo za ogled do 11. junija.

Lep večer pa se ni najlepše zaključil. Okrog polnoči je prišlo do izgredov, letele so mize, prišlo je do pretepa, kjer je bil posameznik poškodovan z nožem, policija je bila primorana uporabiti solzivec, ki so ga vdihnili tudi mnogi ostali na terasi gostinskega lokala.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih