fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki

Gorelo v kuhinji in bivalnem vikendu

Požari v stanovanjskih stavbah

Sobota

Ob 21.22 je na Šmihelski cesti v Novem mestu gorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili gorečo omarico, odstranili pečico, pregledali okolico s termo kamero in prezračili prostore.

Ob 14.51 so v ulici Stara cesta v Straži, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vavta vas so pogasili požar, pregledali okolico dimnika s termovizijsko kamero, očistili dimnik, prezračili prostore in odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja

Nedelja

Ob 6.06 je v naselju Reber, občina Žužemberk, gorelo ostrešje bivalnega vikenda. Gasilci PGD Žužemberk in Reber so požar pogasili. Pri tem so odkrili okoli 6 kvadratnih metrov strehe in stropa v sobi ter s termovizijsko kamero pregledali objekt.

Gasilci pomagali oboleli osebi

Ob 10.39 so v naselju Črešnjice pri Cerkljah, občina Brežice, gasilci PGD Brežice s tehničnim posegom odprli vhodna stanovanjska vrata, za katerimi je ležala obolela oseba. Gasilci so nudili tudi pomoč reševalcem pri prenosu osebe do reševalnega vozila. Reševalci NMP Brežice so občanko na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih