Mestnik
rbt
Dogodki Featured Novice

Jože Kopina 100-ič daroval kri

Kljub nepredvidljivim razmeram zaradi virusa, se naši zvesti krvodajalci vračajo na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto in darujejo kri. Prav to je danes že stotič storil tudi Jože Kopina iz Dolnjega Mraševega, ki kri daje vsake tri mesece.

Za darovanje krvi se je odločil med služenjem vojaškega roka. Že v tistem času je dal dvakrat. Krvodajalca sta bila tudi njegova starša, zdaj pa z veseljem nadaljuje njuno pot. Ob službi je tudi aktiven gasilec, ima vinograd. Tako mu prostega časa vedno zmanjkuje.

S krvodajalstvom bo nadaljeval dokler bo mogel in verjamemo, da mu bomo lahko čestitali ob naslednjem jubileju v lepšem obdobju brez virusov. Tokrat sta to pred vhodom v prostore storili predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular in predsednica KORK Straža Andreja Radešček, takoj po odvzemu pa se mu je zahvalila tudi Mojca Šimc, dr. med.

Mateja Šlajkovec, OZRKSNM

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih