fbpx
Mestnik
Mojca Šimc, Jože Uršič, Barbara Ozimek.
Aktualno

Jože Uršič stotič daroval kri

Danes, 1. julija, je na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, Jože Uršič iz Prečne, stotič daroval kri. S krvodajalstvom je začel med služenjem vojaškega roka, kasneje se je zaposlil v Novolesu.

K rednemu darovanju kri ga je spodbudil bratranec, Anton Derganc, ki je tudi danes spremljal Jožeta in je kri daroval že 84-ič. Jože je vzor za sina Aleša, ki je danes že 25 -ič daroval kri, tako, da krvodajalska tradicija ostaja v družini Uršič. Ob pogovoru smo obudili tudi spomin na brata Franca Uršiča, ki je preminil v vojni za Slovenijo in ravna te dni bo 33. obletnica njegove smrti. Po njem nosi ime Vojašnica Franca Uršiča.

Aleš Uršič, Anton Derganc, Jože Uršič, Marjana Meznarčič, Barbara Ozimek.

Jože se veseli bolj sproščenih dni, saj bo samo še deset dni delal v Revozu, potem bo skrbel za domačijo in vinograd. Ostal bo zvest tudi krvodajalstvu, samo, če mu bo zdravje služilo kot do sedaj. Ob praznovanju sta mu čestitali tudi sekretarka OZ RKS Novo mesto Barbara Ozimek, predstojnica transfuzijskega oddelka Mojca Šimc, dr. med. in predsednica krajevne organizacije Prečna Marjana Meznarčič.

Barbara Ozimek, sekretarka

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih