fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Jutri izplačila pokojnin: NLB poslovalnice odprte pol ure prej

Vrata poslovalnic se bodo  na dan izplačila pokojnin, petek, 30. oktobra, za upokojence odprla pol ure prej (torej ob 7.30). Poleg tega bodo – tako kot doslej – vse stranke prosili, da prednost pri obravnavi ponudijo upokojencem, invalidom in nosečnicam.  

Ob vseh drugih dneh naše poslovalnice  delujejo po običajnem delovnem času. Večjega zapiranja enot ne predvidevajo, seveda pa se bodo prilagodili razmeram, če se bodo še naprej zaostrovale in bo to potrebno.

“Posebno pozornost tudi v tokratnem valu epidemije namenjamo eni najbolj ranljivih skupin – starejšim in upokojencem, še posebej, ker se bliža konec meseca in s tem dan izplačila pokojnin, ko bolj množično obiskujejo banke. A ravno njihovo zdravje koronavirus najbolj ogroža, zato jim svetujemo, da na dan izplačila pokojnin ostanejo doma, za pomoč pri bančnih opravkih pa prosijo svojce. Na prvem mestu namreč ostaja skrb za zdravje strank in naših zaposlenih ter s tem trud, da čim prej zamejimo širjenje okužb.”

Kako lahko pri bančnih opravkih pomagamo starejšim?

Najbolj preprosto je, če starejši za poslovanje z banko na svojih bančnih računih pooblastijo svoje otroke ali vnuke. Ti lahko nato vse njihove položnice plačujejo prek svojih digitalnih poti, živila in nujne življenjske potrebščine naročajo z dostavo kar na njihov dom ali jih seveda nakupijo in dostavijo sami, vsa sredstva za plačilo nakupov in stroške pa si nakažejo z računa staršev. Starejši tako gotovine za ta plačila sploh ne potrebujejo, če pa želijo nekaj gotovine vseeno imeti pri sebi, jo lahko pooblaščenci zanje dvignejo na bankomatu.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih