fbpx
Mestnik
(Foto: FB Novomeška tržnica)
Aktualno Dogodki Novice Ostalo

Jutri se na Glavni trg vrača Novomeška tržnica

Na novomeškem Glavnem trgu bo marca ponovno zaživela Novomeška tržnica, ki bo potekala vsako soboto med 9. in 13. uro. Na tržnici bodo lokalni pridelovalci ponujali svoje domače pridelke in proizvode.

Novomeška tržnica se je odprla leta 2016, a je kmalu zaprla svoja vrata. Lani je ponovno zaživela ob podpori Zavoda Situla in MO Novo mesto. Zaradi situacije s koronavirusom je Novomeška tržnica ena redkih dogajanj na Glavnem trgu v Novem mestu.

Na tržnici lahko najdemo sezonsko zelenjavo, ekološko moko ter ostale ekološke izdelke, med, rokodelske izdelke, domače pijače. Interes s strani ponudnikov se povečuje, prav tako pa se stari ponudniki radi vračajo. Iz Novomeške tržnice pravijo, da so meščani tržnico lepo sprejeli, saj je ob sobotah dopoldne trg lepo zaživel, ne glede na situacijo s koronavirusom. Tudi vreme jim je letos naklonjeno. “Je pa v človeški naravi, da želimo vedno več in tudi organizatorji si želimo še večji obisk in večje število ponudnikov,” pravijo.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih