fbpx
Mestnik
Foto: RUNE
Aktualno Dogodki Novice Ostalo

Kabli ležijo na cesti, stroji na lastniških zemljiščih, zelenice so uničene

Krajani Ždinje vasi, Trške gore in Sevnega so nezadovoljni z izvedbo izvajalca širokopasovnega omrežja RUNE. Očitajo mu nestrokovnost opravljanja dela na terenu, malomarnost delavcev, ki to opravljajo, neustrezno komunikacijo z lastniki zemljišč, poleg vsega tega pa je velik del cestišč in prav tako privatnih zemljišč poškodovanih.

Predstavnik MONM si je teren ogledal…

Konec meseca februarja so si predstavnik Mestne občine Novo mesto Igor Tomažin, predsednik KS Otočec Franc Rifelj in predstavnik RUNE-ja ogledali celoten teren trase, kjer poteka izgradnje širokopasovnega omrežja. Igor Tomažin poda mnenje, da je potreba sanacija:

  • Pripravni projekt (izdaja soglasja samo občina – prioriteta sive oz. bele točke za internet)
  • 1.korak usklajevanje
  • 2. korak začasna sanacija
  • 3. korak dokončana sanacija (ogled terena in potrditev z dokončnim zapisnikom)

Izvajalec sanacij bo predlagal traso po vrhu Trške gore in s “spreji” določil odsek. Sanacijo bo v večjem obsegu saniral investitor in sporti podajal dogovarjanje o sanaciji.

Kabli ležijo kar na cestišču

Svetnik in pobudnik izredne seje KS Otočec Jože Zupančič pove, da projekt pozdravlja, vendar stvari, ki se dogajajo na terenu niso spremenljive niti v skladu z zakonom, saj kabli ležijo kar ob cestišču in na cestišču, orodja in storji so puščeni na lastniških zemljiščih, posledično je zelenica uničena, delavci ne spoštujejo lastnine. Zupančič poudari in zahteva, da izvajalec del vzpostavi vse v prvotno stanje ter vso nastalo škodo materialno ali pa denarno nadomesti upravičencem.

RUNE na pripombe krajanov nemudoma reagiralo

Podjetje RUNE Enia d.o.o. je na pripombe, ki so jih dobili s strani krajanov Ždinje vasi, Trške gore in Sevnega nemudoma reagiralo. “Izvajalce smo opozorili na nepravilnosti in ga pozvali, da jih nemudoma odpravi, kar je tudi stroil,” sporočajo iz podjetja.

Izvajajo tudi redni nadzor nad njim

Sredi aprila so izvajalci podjetja RUNE opravili sanacijo dveh cest v naselju Trška gora, v začetku maja pa je sledila sanacija ceste v naselju Sevno, prav tako se je v maju začela celovita sanacija odseka na vrhu Ždinje vasi.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih