fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Kacin: »Kdor ne bo naredil hitrega testa, v šoli ne bo učil«

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je danes na novinarski konferenci dejal, da vlada pripravlja množično testiranje, s katerim bi vikend po novem letu, torej še pred ponovnim odprtjem šol in vrtcev, testirali ključni del učiteljev, ki učijo prvo triado osnovne šole, ter vzgojiteljev.

Po napovedih ministrice za izobraževanje Simone Kustec izpred dobrega tedna dni se bodo po najbolj idealnem načrtu namreč 4. januarja v šole vrnili učenci prvega triletja osnovne šole, v večjem obsegu bi se odprli tudi vrtci, z delom pa morajo po sklepu ustavnega sodišča začeti tudi zavodi in šole za otroke in učence s posebnimi potrebami. Ponovoletno testiranje bi torej zajelo zaposlene na teh segmentih.

Kdor ne bo naredil hitrega testa, v šoli ne bo učil, je Kacin še dejal na vprašanje, ali bi bilo smiselno hitre teste uvesti tudi v šolah.

STA

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih