fbpx
Mestnik
Foto: Anton Škrbec
Aktualno Dogodki Novice

Kadetski trener Matej napoveduje sezono “derbijev”

Naslednje leto klub obeležuje stoletnico delovanja.

Mladinci in kadeti NK Krke so na Portovalu pokazali še eno odlično igro, kjer so na povratni tekmi premagali NK Gorico in tako se po štirih letih vračajo nazaj v prvo ligo. Kadeti so v drugem polčasu najprej dobili gol in zaostajali za Gorico vse do zadnjih deset minut tekme, ko so tekmo izenačili. Na koncu pa povedli z rezultatom 2 : 1. Ker so kadeti slavili zmago, so mladinci za preboj v prvo ligo potrebovali le remi. Kljub temu da so nasprotniki imeli enajstmetrovko, ki pa so jo zapravili, so mladinci zmagali z rezultatom 3 : 0.


Njihov cilj – postati stabilen prvoligaš


V klubu trenira približno 250 otrok


Športni direktor NK Krke Sašo Udovič je ob zmagi dejal: “Občutki so odlični, saj so nagrada za strokovno in predano delo igralcev, trenerjev in vsega kluba.” Njihov glavni cilj še vedno ostaja – postati stabilen prvoligaš. Naslednje leto Nogometni klub Krka praznuje 100. let, in kot pravi športni direktor, so v fazi priprav za proslavitev stote obletnice kluba. Jim pa je novomeška občina ob obletnici obljubila gradnjo nove tribune s slačilnicami, kot pravi Sašo pa bi nujno potrebovali še eno igrišče z naravno travo za treninge, saj je glavno igrišče preobremenjeno.

Kadetski trener Matej napoveduje sezono “derbijev”

Matej Škrbec, trener kadetov in vodja mladinskega pogona v NK Krka (Foto: Anton Škrbec).

Matej Škrbec, kadetski trener in vodja mladinskega pogona, svojih občutkov veselja ne skriva. “Občutek je zares težko opisati. Celotna sezona je bila zelo zahtevna, na koncu sem bil res izčrpan,” pravi. Uvrstitev naprej mu veliko pomeni, posebej zaradi razdeljene vloge, ki jo ima v klubu. “Skupaj z mladinskim trenerjem Mojstrovičem sva delala za svoji ekipi in za ekipo mladincev oz. kadetov, kajti skupen rezultat nam je prinesel napredovanje.” Matej je vodja mladinskega pogona že dve leti in pol in odkar je v klubu, je delal za to, da mladinsko in kadetsko ekipo vrne v najvišji rang tekmovanja in ravno zato je veselje še večje. Položaj vodje mladinskega pogona je zelo široka funkcija. Matej najraje deluje kot strokovni vodja mladinskega pogona – skrbi za postavitev strokovne trenerske piramide, usmerja njihovo delo, nadzira strokovni program dela do U13 in model igre od U14 do U19 oz. vse do članske ekipe.

In naslednji cilj?

Matej napoveduje sezono “derbijev”. “Po vrnitvi med prvoligaše bo vsaka tekma “derbi”. Vsaka tekma bo novo dokazovanje. Osnovni cilj je zagotovo obstanek med prvoligaše,” pravi. Želijo si sestaviti ekipi, s katerima se bodo lahko borili tudi za najvišja mesta in individualni razvoj igralcev ne bo temeljil zgolj na borbi za obstanek. Med drugimi si želijo ostati prepoznavni v njihovem modelu igre tudi med prvoligaši in s tem pripraviti igralce na članski nivo, saj se zavedajo, da je prehod v člansko moštvo eden največjih preizkusov v igralski karieri.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih