fbpx
Mestnik
Foto: Robert Kokol
Aktualno Občina

Kako bi poimenovali novi brvi?

Novomeščani smo se nedavno razveselili odprtja dveh novih mostov za pešce in kolesarje, ki v Irči vasi in na lokaciji Loka–Kandija dopolnjujeta mrežo sprehajalnih in večnamenskih poti. Novi pridobitvi potrebujeta tudi ime, zato Mestna občina Novo mesto občanke in občane vabi, da s predlogi sodelujejo pri poimenovanju obeh novih mostov. Predloge sprejemajo do vključno 9. junija na e-naslov kabinet@novomesto.si ali prek Facebook strani in Instagram profila.

Novomeška občina vabi k podaji predlogov vse posameznike, ki se jim poraja zamisel za primerno poimenovanje enega ali obeh mostov, pri čemer naj upoštevajo, da so lahko zaradi predpisov mostovi poimenovani le po zemljepisnem imenu, imenu dogodka in datumu, povezanim z zgodovino, ali po osebi, ki je bistveno prispevala k razvoju naselja ali je pomembna v širšem družbenem okolju ali po kulturnem izročilu. Prejete predloge bo Mestna občina Novo mesto preučila in po postopku sprejemanja posredovala v potrjevanje občinskemu svetu.

Novo mesto ima skupno osem mostov čez reko Krko, novozgrajena mostova v Irči vasi ter med Loko in Kandijo se namreč pridružujeta Železniškemu, Šmihelskemu, Kandijskemu, Ragovskemu, Ločenskemu in Loškemu mostu.

MONM.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih