fbpx
Mestnik
Foto: Celje.info
Aktualno Dogodki Novice Ostalo

Kakšne reakcije imajo novomeški učitelji?

Nezaželeni učinki se v Sloveniji pojavljajo po cepljenih z vsemi tremi cepivi, a gre za blage reakcije in pričakovane nezaželene učinke, je včeraj na novinarski konferenci povedala doc. dr. Mateja Logar. Prejšnji teden je v javnost prišla novica, da so imeli učitelji na velenjski osnovni šoli tako hude reakcije, da so morali pouk odpovedati. Kakšno pa je stanje v novomeških šolah?

Kot nam je povedala ravnateljica OŠ Stopiče mag. Mateja Andrejčič je prejšnji teden šest zaposlenih ostalo doma zaradi povišane temperature in glavobola. Na OŠ Center se učitelji še niso cepili, čakajo še na povabilo.

Zdenka Mahnič, ravnateljica OŠ Grm nam je povedala, da so se zaposleni cepili v petek in da je bilo nekaj predvidenih reakcij – boleče mesto vboda, slabo počutje in povišana temperatura in da so vsi tisti, ki so bili cepljeni včeraj prišli na delovno mesto.

Tudi direktor ŠCNM Matej Forjan pove, da se je cepilo približno polovica zaposlenih in da so imeli blage do srednje reakcije v obliki vročine, glavobola in utrujenosti, medtem ko druga polovica ni imela zaznavnejših reakcij. “Par zaposlenih je imelo močnejše reakcije, vendar so danes vsi razen ene že v službi. Cepilo se je približno 130 ljudi,” nam pove.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih