fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kolesar se je ob trčenju huje poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trebanjski policisti so zasegli tovorno vozilo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan kolesar

Policisti PP Metlika so bili nekaj pred 18.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznice osebnega avtomobila pri Bušinji vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 44-letna voznica, ki je v križišču odvzela prednost 47-letnemu kolesarju. Kolesarja, ki je po trčenju padel in se huje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo in bodo zoper povzročiteljico na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

Okoli 20. ure se je zgodila prometna nesreča v Goriški vasi pri Škocjanu. Policisti PP Šentjernej so opravili ogled in ugotovili, da je 72-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 57-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola (1,4 g/kg). O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Iz bolnišnice so nas obvestili, da oskrbujejo moškega, ki se je lažje poškodoval ob padcu z mopedom. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila na cesti med Mrzlo Lužo in Račjim selom, kjer je 69-letni voznik mopeda izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. V litru izdihanega zraka je imel 0,94 miligramov alkohola (1,96 g/kg). Okoliščine nesreče še preverjajo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 19. 6. je v Brežicah nekdo vlomil v poslovne prostore in v avtomat za napitke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 200 evrov škode.

V Leskovcu pri Krškem je nekdo vlomil v polnilnico za električna vozila in odtujil komunikator. Z vlomom in tatvino je povzročil za 1.800 evrov škode.

Na območju Velike Cikave je v noči na 19. 6. neznanec z dvorišča gospodarskega objekta s kmetijskih strojev odtujil tri pogonske gredi. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 4.000 evrov.

Na Cesti 4. julija v Krškem je med 19. in 22. uro nekdo iz kolesarnice odtujil gorsko kolo znamke Cube črne barve z zelenim napisom.

Na Foersterjevi ulici v Novem mestu je v noči na 20. 6. neznanec vlomil v poslovne prostore. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Loče, Veliki Obrež, Rakovec) izsledili in prijeli 51 državljanov Sirije, 26 državljanov Bangladeša, sedem državljanov Rusije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Indije, tri državljane Irana, dva državljana Afganistana, dva državljana Maroka, dva državljana Šrilanke in državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih