fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

Korona heroj in zmagovalec – dijaka srednje zdravstvene in kemijske šole

Žiga Gričar Vintar

Korona časi ne ustavijo mladih in ustvarjalnih ljudi, mladostnikov s sanjami in tistih, ki imajo »srce vedno na dlani«. Dijaka Tim Baumkirher in Žiga Gričar Vintar sta maturanta Srednje zdravstvene in kemijske šole, ki se zavedata, da je pomoč sočloveku še vedno vrlina, ter da je šport dejavnost, ki potrebuje veliko odrekanja.


Tim, dijak zdravstvene nege, je s svojim zapisom o pomoči okuženim s covidom v Trubarjevem domu upokojencev, objavljenim na spletni strani šole,  postal pravi medijski junak. Bralci so mu v akciji največje slovenske mreže regionalnih spletnih medijev nadeli naziv Heroj korone. S svojim pogumom in neustrašno voljo dokazuje, da je izbral pravi poklic, kljub medijski izpostavljenosti pa je ostal srčen in še vedno pomaga ostarelim v domu. Njegovo delo je opazil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki mu je podelil repliko jabolka navdiha.

Zaradi svojih športnih dosežkov je vse bolj prepoznaven tudi Peter, dijak programa kemijski tehnik, saj je aktualni državni prvak v skoku s palico, državni rekorder v mnogoboju ter 7. v Evropi in 9. na svetu med letniki 2002. V letošnji sezoni je zasedel 2. mesto na balkanskem prvenstvu v Bolgariji, 1. mesto na državnem prvenstvu kategorije do 20 let v Novem mestu in 4. mesto na območnem mitingu v Osjeku na Hrvaškem, za katero pravi, da je njegov najboljši rezultat v zimski sezoni. Po izboru javnosti je postal mladi up 2020 in ima velike načrte za prihodnost: v letošnjem letu osvojiti vse državne naslove, nastopati na evropskih in ameriških prvenstvih ter zastopati Slovenijo na olimpijskih igrah leta 2024.
Na srednji zdravstveni in kemijski šoli v Novem mestu, ki izobražuje za poklice tehnik zdravstvene nege, kemijski, farmacevtski in kozmetični tehnik, so ponosni na vsakega dijaka, saj je vsak posameznik del mozaika, ki predstavlja družino poklicev za človeka.
 Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto

Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih