fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kradli jabolka in napadli lastnika

V četrtek zvečer, 20.6.2024, okoli devete ure, so štirje osumljenci izven naselja Dobrava pri Škocjanu lažje poškodovali 56-letnega domačina. Razbili so tudi stransko okno na njegovem avtu. Po prvih ugotovitvah naj bi pred tem na njegovem naslovu kradli jabolka, nato pa odšli. 56-letnik se je zapeljal za njimi in jih dohitel na makadamski poti med naseljema Dobrava pri Škocjanu in Dobruško vasjo.

Ko jih je ogovoril, naj bi ga pošpricali z dražečim sprejem in z udarci lažje poškodovali. Odpeljal se je domov, kjer so mu nudili prvo pomoč, nato pa z reševalnim vozilom odpeljali v novomeško bolnišnico (in ga kasneje odpustili domov). Policisti in kriminalisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva in poškodovanja tuje stvari obravnavajo štiri osebe iz okolice Škocjana. O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Preiskava je v teku.

Za kaznivo dejanje nasilništva po 2. odstavku 296. člena kazenskega zakonika je predvidena zaporna kazen do treh let, za poškodovanje tuje stvari po 1. odstavku 220. člena pa denarna kazen ali kazen zapora do dveh let.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih