fbpx
Mestnik
Šport Namizni tenis

Krkašice podprvakinje v namiznem tenisu

Srebro osvojile Kim Kastelic, Tina Cafuta, Ana Blatnik in Zara Judež, dečki pristali na šestem mestu – Pohvale tudi novomeškim zvestim navijačem.

V nedeljo, 12. 1. 2020, je v Muti potekal zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva v kadetski konkurenci. Tako so se na Muti zbrali najboljši mladi igralci Slovenije in boji za državne prvake so bili na zavidljivi kakovostni ravni. V soboto so bile na vrsti tekme v predtekmovalnih skupinah, danes pa za uvrstitev od prvega do četrtega in od petega do osmega mesta. Da v Novem mestu z mladimi dobro delajo, so dokazale tako deklice kot dečki, saj sta se obe ekipi uvrstili na ekipno najpomembnejše prvenstvo v državi.

Uspešnejše so bile kadetinje, ki so v očeh tekmic veljale za tihe favoritinje letošnjega prvenstva. Žal je v odločilni tekmi za »zlato« zmanjkalo sreče, a tudi na drugo mesto so v NTK Krka zelo ponosni.

Podprvakinje državnega prvenstva so postale Kim Kastelic, Tina Cafuta, Ana Blatnik in Zara Judež, vodila jih je trenerka Manca Fajmut.

Kadeti so osvojili 6. mesto, za NTK Krko pa so igrali Benjamin Bećirević, Matic Vertuš, Janez Jedlovčnik in Žiga Vidmar, dečke je vodil Dane Šarlah.

Vsekakor je potrebno opozoriti na pohvale vredno klubsko prakso, ko imajo krkaši in krkašice na tovrstnih tekmovanjih podporo s tribun. Seveda gre v glavnem za starše in sorodnike, zato gredo tudi njim, tako kot vsem nastopajočim, čestitke.

Janez Pezelj, NTK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih