fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice

Matjaž Šinkovc 190-ič daroval kri na svoj rojstni dan

Danes dopoldan je naš absolutni rekorder v darovanju krvi, Matjaž Šinkovc iz Šmihela v Novem mestu, daroval kri že 190 ič. Prvič jo je dal že leta 1973, ko je bil v zadnjem letniku poklicne šole in ga je premamil prosti dan, ki ga je dobil na dan odvzema. Kasneje pa ga je v službi nagovoril sodelavec, da bi šla spet na transfuzijski oddelek v Splošno bolnišnico in brez oklevanja se je odpravil tja in tako že 47 let na vsake tri mesece, če ocenimo, je dragocene tekočine daroval blizu 95 litrov. Ponosno pove, da ga niso niti enkrat zavrnili. Kot je povedal danes, ko je nagovoril mlade, da se pridružijo krvodajalstvu, naj pridejo, poleg tega, da imaš zdravniški pregled pred odvzemom, ker se pač na krvi vidi vse, s tem narediš še nekaj dobrega in nekomu pomagaš, čeprav ga ne poznaš.

Po odvzemu sta mu čestitali in se mu zahvalili vodja CTD Novo mesto, Mojca Šimc, dr. med. in predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular.

Matjaž, danes ste kri darovali zadnjič in danes praznujete rojstni dan, zato iskrena hvala v našem imenu in v imenu vseh, ki ste jim nesebično pomagali. Naj vam zdravje tudi v bodoče dobro služi in življenje na pot pripelje samo dobre ljudi, kakršen ste tudi sam.


Matjaž Šinkovc s predsednico OZ RKS Novo mesto Vesno Dular
Z ekipo CTD NM (foto CTD)

OZRK Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih