fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Med bežanjem s kombijem se je zaletel v policijsko vozilo in pristal v strugi potoka

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave so na območju policijske uprave Novo mesto z več patruljami pomagali pri nadzoru državne meje in cestnih komunikacij, ki vidijo od državne meje v notranjost države. Popoldne, nekaj po 18.00 uri, so na regionalni cesti Soteska – Črmošnjice opazili sumljiv kombi poljskih registrskih tablic. Ustavljali so ga s sireno in modro lučjo ter svetlobnim napisom v angleškem jeziku, da mora ustaviti. Voznik kombija se je zaletel v prvo policijsko vozilo, ki ga je ustavljalo, tako da ga je zavrtelo in odneslo iz ceste. Drugi policisti so nadaljevali ustavljanje s sireno, modro lučjo in svetlobnim napisom, kar voznik ni upošteval. Nadaljeval je z nevarno vožnjo in ne da bi zmanjšal hitrost zapeljal s ceste na travnik, po približno 200 metrov pa v bližini Meniške vasi zletel v strugo potoka Radeščica.

Operativno-komunikacijski center je v tem času na kraj že napotil dodatne policijske patrulje. Policisti generalne policijske uprave, Dolenjskih Toplic in vodnik službenega psa so na kraju in v okolici prijeli voznika iz Ukrajine ter 15 tujcev iz Bangladeša, Afganistana in Pakistana. Voznika, domnevno brez vozniškega dovoljenja, ter sedem tujcev, so z lažjimi poškodbami (ureznine, vreznine, podhladitev) odpeljali v bolnišnico. V delo so se vključili kriminalisti, ki bodo voznika kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Vse so pridržali, postopki pa še niso zaključeni. Za kaznivo dejanje Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 1. odstavku 299. člena kazenskega zakonika je predvidena zaporna kazen od treh mesecev do dveh let.

PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih