fbpx
Mestnik
Foto: MONM
Aktualno Dogodki Novice

Meseca maja javne dražbe zemljišč novomeške občine v Gotni vasi

V sredo, 12. maja 2021, bo Mestna občina Novo mesto izvedla javno dražbo prodajo šestih parcel na območju Gotne vasi. Dražitelji se lahko na dražbo prijavite do petka, 7. maja 2021, z vplačilom 10 odstotne varščine izklicne cene.

Zemljišča bodo v prihodnjih mesecih komunalno opremljena, obsegala pa bodo med 698 in 874 m².

Cene zemljišč od 62.800 do 78.700 €

Zemljišča v Gotni vasi se nahajajo na površinah namenjenim gradnji stanovanjskih objektov in bodo predvidoma do poletnih mesecev opremljena s cesto, kanalizacijo, vodovodom, javno razsvetljavo, telekomunikacijskim vodom in elektriko. Površina parcel niha med 698 in 874 m², skladno s površino pa tudi višina začetne cene zemljišč znaša od 62.800 do 78.700 €.

V prihodnjih dveh letih bo na enak način na voljo še nekaj več kot 50 zemljišč za individualno gradnjo na območju Brod-Drage, predvidoma v začetku leta 2022 pa bo novomeška občina za odkup ponudili tudi 23 občinskih gradbenih zemljišč na Regrških Košenicah.

Zagotovili bodo tudi prek 400 novih najemniških stanovanj v Podbrezniku in na območju Brod- Drage. Načrtovana pa je tudi javna dražba za zemljišče v Podbrezniku, kjer je previden poslovno-stanovanjski objekt.

Visoke cene?

Ne smemo pozabiti, da se na te cene prišteje še 22 % davek in seveda cene komunalnega prispevka. Na Mestni občini odgovarjajo, da so pri določitvi izhodiščne cene zakonsko vezani slediti neodvisni cenitvi.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih