fbpx
Mestnik
Aktualno

Mladi novomeški športniki osvojili 1. mesto na igrah prijateljstva

Minuli vikend je bil športno obarvan, saj je Novo mesto po petih letih ponovno gostilo že kar 19. Igre prijateljstva. V dolenjsko prestolico je prispelo več kot 300 mladih športnic in športnikov iz Hrvaške, Italije ter Bosne in Hercegovine, ki so skupaj z novomeškimi športniki tekmovali v petih različnih športnih panogah, košarki, rokometu, nogometu, šahu in namiznem tenisu.

Novomeščani so v skupni kategoriji zbrali 23 točk in tako osvojili skupno prvo mesto. Za njimi so zaostali tekmovalci iz Primorsko-goransko županije (HRV), tretje mesto je osvojila ekipa Unsko-sanskega kantona (BIH), četrto mesto pa je zasedla Furlanija-Julijska krajina (ITA).

Zmag v posameznih športih so se veselile rokometašice in rokometaši Krke ter združena namiznoteniška ekipa NTK Krka in ŠD SU Novo mesto. Košarkarji in nogometaši Krke so zasedli drugo mesto, medtem ko so bile Košarkarice Krke ter šahisti in šahistke šahovskega društva Krka, četrti. Med posameznicami so kar vse tri medalje v namiznem tenisu ostale v Novem mestu in sicer je Lana Slatinšek osvojila 1. mesto, Neža Gazvoda 2. mesto in Neja Gazvoda 3. mesto. Posamičen uspeh in 2. mesto je dosegel tudi Janez Jedlovčnik iz NTK Krka.

Naslednje, jubilejne dvajsete Igre prijateljstva, bodo septembra prihodnje leto na Reki.

VIR: Zavod Novo mesto.

Foto: Ekonomska šola Novo mesto; Ela Matkovič, Liam Toni Šironjič, Maj Verstovšek Tanšek, Latoja Drmaž.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih