fbpx
Mestnik
Foto: RTVE.es
Aktualno Dogodki Novice Zanimivosti & Zabava

“Modro poletje” za malo nostalgije

Se še spomnite španske serije, ki je na naše male ekrane prišla v začetku 80-ih let in ki je očarala staro in mlado po vsem svetu?

Modro poletje (originalno Verano Azul) je 19-delna španska serija, posneta v Malagi, v čudoviti pokrajini na jugu Španije. Dogodivščine otrok oziroma mladostnikov, ki so se spopadali z raznoraznimi najstniškimi tegobami, zapletenimi družinskimi, prijateljskimi in ljubezenskimi odnosi, s smrtjo in generacijskim prepadom smo radi spremljali tudi pri nas v Sloveniji, saj se je serija Modro poletje predvajala (in to ne samo enkrat) tudi na programih RTV Slovenija.

Režiser Antonio Mercero je z več kot 20 milijoni gledalcev samo v Španiji svojo željo po režiranju uspešne mladinske serije več kot uspešno izpolnil. Modro poletje so spremljali tudi v Južni Ameriki, Portugalski, Franciji, Bulgariji, Poljski, Češkoslovaški in, kot rečno, tudi v Jugoslaviji.

Se je spomnite?

N.Š.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih