fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

Na avtocesti padlo več zidakov, tatovi ponovno na delu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnihprimerih in na številko 113 prejeli 185 klicev. Obravnavali so prometnonesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerihje nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnegareda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršiteljapridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanjponarejanja dokumentov, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradinesreče pri delu in poskusov izmika mejni kontroli.

Vlomi in tatvine

V Cerkljah ob Krki je v noči na 6. 5. nekdo skozi vrata vlomil v prostoreprodajalne in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200evrov škode.

V noči na 6. 5. je v Dolenjih Kamencah na območju PP Novo mesto neznanecvlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kosilnico, motornožago, samokolnico in sekiro. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000evrov.

PROMETNA VARNOST

Foto:PU Novo mesto

Policisti PPP Novo mesto so bili obveščeni, da je na avtocesti med priključkoma Novo mesto zahod in Novo mesto vzhod s tovornega vozila padloveč zidakov. O nevarnih razmerah so takoj obvestili pristojne službe, ki soobmočje zavarovale in odstranile razsuti tovor. Zaradi hitrega odziva inprevidnosti ostalih udeležencev se k sreči ni zgodila prometna nesreča.Policisti so ugotovili, da je do razsutja betonskih zidakov prišlo zaradinepravilno zavarovanega tovora. Ob kontroli tahografa v tovornem vozilu jebilo ugotovljeno, da je 40-letni voznik na tem odseku po klancu navzdolvozil s hitrostjo 129 km/h, kljub temu da je hitrost za to skupino vozilomejena na 80 km/h, prekoračil pa je tudi čas dovoljene vožnje. Zaradikršitev so mu izdali plačilni nalog in uvedli prekrškovni postopek tudizoper pravno osebo.

Zakon o pravilih cestnega prometa v 74. členu določa, da tovor in naprave,ki so namenjene za prevoz, nalaganje, razlaganje ali pritrditev tovora,morajo biti na in v vozilu naložene in pritrjene oziroma pokrite tako, da:

1. ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence cestnega prometa;

2. ne povzročajo škode na cesti in objektih;

3. ne onesnažujejo okolja;

4. ne zmanjšujejo stabilnosti vozila;

5. ne povzročajo več hrupa, kot je dovoljeno;

6. ne zmanjšujejo preglednosti vozniku;

7. se ne razsipajo ali padajo z vozila

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih