fbpx
Mestnik
Aktualno Avto-moto Gospodarstvo

Na bencinsko postajo s cisterno? Danes več ne

Danes na bencinskih postajah zagotovo ni takšnih gneč, kot smo jim bili priče včeraj. Tako cene 95-oktanskega bencina kot dizla so s torkom dosegle nove rekordne vrednosti. Na mnogih postajah je zmanjkalo goriva, ljudje so polnili cisterne, kanistre in rezervoarje kolikor se je le dalo.

Marsikdo se je ob prizorih gneč držal za glavo in bentil, ker je oseba pred njim polnila do onemoglosti. Priča smo bili tudi prizorom, ko so posamezniki na bencinsko črpalko s traktorji pripeljali cele cisterne. Kar niti ne bi smeli. Splet je kar naenkrat postal poln šal na račun rekordne podražitve.

A šalo na stran, cene naftnih derivatov so se danes, v skladu s pričakovanji, na številnih bencinskih servisih v Sloveniji močno dvignile. Tako cene 95-oktanskega bencina kot dizla so s tem dosegle nove rekordne vrednosti.

Na bencinskih servisih Petrola zunaj avtocest je bilo treba danes zjutraj za liter 95-oktanskega bencina odšteti 1,563 evra, za liter dizla pa 1,670 evra. Pri trgovcu OMV Slovenija je cena 95-oktanskega bencina 1,555 evra na liter, za liter dizla pa je potrebno odšteti 1,662 evra. MOL Slovenija medtem liter bencina ponuja za 1,564 evra, dizla pa za 1,669 evra. Cene na bencinskih servisih ob avtocestah so še višje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih