fbpx
Mestnik
Foto: Policija.si
Aktualno Dogodki Novice

Na meji s Hrvaško policisti iz Estonije, Litve in Poljske

Iz Estonije pet, Litve šest in iz Poljske deset policistov bo v prihodnje pomagalo slovenskim policistom pri varovanju zunanje schengenske meje. Delovanje bo vodila slovenska policija in prav tako bodo morali delovati v skladu s slovenskim pravom.

Danes pa jih bodo najprej pred policijsko upravo Novo mesto dopoldne pozdravila minister za notranje zadeve Aleš Hojs in generalni direktor policije Anton Olaj.

Delovanje skupnih patrulj bo torej vodila slovenska policija, napoteni obmejni policisti pa bodo ravnali v skladu z njenimi navodili. Tuje policiste, ki se bodo pridružili slovenskim, so že seznanili z delom, organizirani so bili uvodni sestanki in usposabljanja. Seznanili so jih s trenutnimi razmerami na področju varovanja zunanje meje EU ter poučili o njihovih pravicah in dolžnostih, pooblastilih in drugih podrobnostih, pojasnjujejo na MNZ.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih