fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

Na njivi našli neeksplodirano sredstvo, v nesreči poškodovana oseba

Med delom na njivi našli neeksplodirano ubojno sredstvo

Ob 8.01 se je v naselju Rajnovšče, občina Novo mesto, pri delu na njivi našlo neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Ljubljanske regije so odstranili in na kraju uničili iz obdobja druge svetovne vojne najdeno topovsko granato kalibra 40 milimetrov, angleške izdelave in vžigalnik deset kilogramske letalske bombe francoskega izvora.

V nesreči poškodovana oseba

Ob 16.46 sta v ulici Na Brezovici v Novem mestu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, razlite motorne tekočine posuli z absorbentom in očistili vozišče ter nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Novo mesto, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Veter poškodoval streho

Ob 17.40 je v Adamičevi ulici v Novem mestu sunek vetra poškodoval streho stanovanjskega objekta. Gasilci GRC Novo mesto so na streho namestili strešnike.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih