fbpx
Mestnik
Foto: Theverge.com.
Aktualno Dogodki Novice

Na šolskem centru le 11,8 % dijakov za samotestiranje

Zadnje dni je napoved o samotestiranju dijakov in osnovnošolcev višjih razredov dvignila ogromno prahu. O samotestiranju dijakov smo povprašali na Šolskem centru Novo mesto, če so že prijeli kakšna navodila in kaj na to porečejo dijaki.

Direktor ŠCNM Matej Florjan pravi, da so dobili vprašalnik o tem, koliko dijakov bi se bilo pripravljeno samotestirat. Vprašalnik so posredovali dijakom. In kakšen je rezultat zanimanja? “Pripravljenost je izrazilo 11,8 % dijakov,” pove Matej.

Bi morali samotestiranje uvesti že oktobra?

“Moje mnenje je, da bi bilo samotestiranje smiselno vpeljati oktobra, preden so se šole zapirale. V danih razmerah, ko smo bili 4 mesece zaprti in so stiske med dijaki zaradi socialne izoliranosti in negotovosti, kaj bo v prihodnje in kako bo sploh pri zaključnih letnikih dolgotrajno zaprtje šol vplivalo na zaključek izobraževanja in na nadaljnje izobraževanje zelo velike, hkrati je pa prisotnega veliko nezaupanja, samotestiranje ni smiselno. Po naši oceni tudi bi šole tudi brez tega lahko bile odprte v modelu C in bi normalno delovale,” odgovarja direktor Šolskega centra Novo mesto.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih