fbpx
Mestnik
Aktualno

Na štirih avtobusnih postajališčih nove nadstrešnice

V preteklih mesecih smo v sklopu projekta »Z okolju prijazno infrastrukturo do urejenega podeželja« na avtobusnih postajališčih postavili štiri nove nadstrešnice, v KS Stopiče pa so ob novi pridobitvi pripravili tudi uradno odprtje. Nadstrešnico je v uporabo predal podžupan Urban Kramar.

Nadstrešnice smo postavili na Lutrškem selu, Črešnjicah, pri Osnovni šoli Otočec in v Gornji Težki Vodi (pri Restavraciji Prepih), umeščene pa so bile v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in bližnjimi osnovnimi šolami. Na tak način razvijamo kvalitetno mrežo avtobusnih postajališč, ki bodo spodbujale razvoj trajnostne mobilnosti in prispevale k večji uporabi javnega prometa.

image000000(11)

Skupna vrednost projekta, ki ga je vodila LAS DBK, je znašala slabih 33 tisoč evrov, od tega smo 20 tisoč evrov sofinancerskih sredstev prejeli iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in od države v okviru Programa razvoja podeželja ‪2014-2020. V program je bilo vključenih še 8 občin iz regije.

LAS DBK

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih