fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Najprej bodo odstranili prizidek, nato bo Rotovž dobil novo fasado

Novomeška občina je na razpisu Ministrstva za kulturo za sofinanciranje kulturnih projektov nepremične kulturne dediščine pridobila sredstva za sanacijska dela na fasadi Rotovža, ki je kulturni spomenik državnega pomena.

Prenovilo se bo dvoriščno in ulično fasado v vrednosti dobrih 55 tisoč evrov, 27 tisoč evrov pa bo porabljenih iz državnega vira sofinanciranja.


Najprej odstranitev prizidka k Rotovžu

Foto: MONM

Prizidek k Rotovžu je že dolgo prazen in je zaradi popolnoma dotrajanih elementov in instalacije v izredno slabem stanju. Kot so sporočili iz občine praznenje prostorov že poteka. Zaenkrat tam ni predvidenih pozidav.

Prizidek je bil zgrajen leta 1955, kjer so imeli svoje prostore sodnik za prekrške in Center za socialno delo.

»Smo v zaključni fazi izdelave dokumentacije za odstranitev prizidka, ki jo bomo skupaj z vlogo predložiti na Upravno enoto Novo mesto, nato pa bomo pričeli z izborom izvajalca za rušenje prizidka. Po odstranitvi bomo nadaljevali s sanacijo fasade. Načrtujemo, da bodo vsa načrtovana dela, rušenje prizidka in sanacija fasade, zaključena do konca leta 2021,« je pojasnil župan Gregor Macedoni.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih