fbpx
Mestnik
Foto: KK Krka
Aktualno Dogodki Košarka Novice Šport

Namesto Anzulovića bo Krko vodil Damjanovič

Po slabših predstavah naše članske ekipe v zadnjem obdobju v Ligi ABA in državnem prvenstvu je prišlo do spremembe na mestu glavnega trenerja. KK Krka je sporazumno prekinil pogodbo z Vladimirjem Anzulovićem, ki je ekipo vodil od novembra 2019.

Do konca sezone 2020/2021 bo trener članov Dalibor Damjanovič, ki je z moštvom že opravil prvi trening, danes pa ga čaka tekma Lige Nova KBM za prvaka proti ekipi Helios Suns.

Damjanovič je v klubu do sedaj deloval kot pomočnik trenerja, obenem pa je tudi  pomočnik selektorja slovenske košarkarske reprezentance.

“Zadnji rezultati moštva so nas prisilili v ukrepanje. Vladimir Anzulović ni več trener članske ekipe KK Krka. Klub in trener sta se sporazumno razšla. Na tem mestu se želim zahvaliti Vladimirju za vse, kar je storil za našo košarkarsko sredino, predvsem pa za prizadevno delo in rezultate, ki jih je beležil. Pod njegovim vodstvom smo igrali finale Superpokala Slovenije, redni del domačega prvenstva pa je Krka sklenila na 1. mestu s šestnajstimi zmagami in dvema porazoma. Na njegovi nadaljnji trenerski poti mu želimo vse dobro,” je kadrovsko potezo pojasnil predsednik kluba Andraž Šuštarič.

“Dragi Krkaši in ostali ljubitelji košarke. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil upravi, igralcem, svojim pomočnikom in vsem ostalim zaposlenim v klubu za trud in energijo, ki so jo vložili v tem letu in pol, ki smo ga skupaj preživeli v klubu. Poskušali smo ustvariti sistem igre in dela, ki bi v prihodnosti, ob izpolnjevanju rezultatskih ciljev, nudil priložnost mladim slovenskim igralcem, da skozi trdo delo gradijo svojo košarkarsko pot v KK Krka. Po uspešno končanem prvem delu sezone v Ligi ABA in zanesljivo osvojenem prvem mestu v prvem delu slovenskega prvenstva, nas je po novem letu večino igralcev in trenerjev pokosil korona virus. Od takrat naprej žal nismo bili več tako uspešni in konkurenčni okrepljenim moštvom Lige ABA, kar je pripeljalo do nekaj nezaželenih porazov. Glede na to, da ni bilo mogoče spreminjati igralsko zasedbo, a uspeh in rezultati kluba vsem nam, ki ga imamo radi morajo biti na prvem mestu, menim, da je moja moralna dolžnost, da ponudim odstop. Trdno verjamem, da so igralci, skupaj s strokovnim štabom, zmožni doseči cilje, ki niso tako daleč. Tako jaz, kot tudi moja družina bomo vedno ostali njihovi zvesti navijači,” je ob slovesu dejal trener Vladimir Anzulović.

KK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih