fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

Napadel policiste in jih žalil

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti  PPP  Novo  mesto  so med kontrolo prometa v Golobinjeku ustavili voznika  osebnega  avtomobila  Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni   voznik  nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  vozil  pa  je neregistriran  in  nezavarovan  avtomobil,  na  katerem  so  bile nameščene registrske  tablice,  ki  pripadajo  drugemu  vozilu. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti  so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil.   O   kršitvah   cestno  prometnih  predpisov  bodo  policisti  z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelj napadel policiste

Policisti  PP  Novo  mesto  so  7.  3.  nekaj po 19. uri posredovali zaradi kršitve  javnega  reda  in miru v zasebnem prostoru v okolici Novega mesta. 41-letni  kršitelj  je  med postopkom napadel policiste in jih žalil. Zoper njega  so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za  pridržanje.  Ovadili  ga  bodo  na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Poškodovanje tuje stvari

Na  Topliški  cesti  je  v  noči na 5. 3. nekdo poškodoval teraso lokala in odtujil več miz in električne grelnike. Škode je za okoli 2500 evrov.

Vlomi in tatvine

Med  1.  3. in 6. 3. je na Otočcu neznanec s strehe objekta odtujil žlebove in povzročil za 500 evrov premoženjske škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih