fbpx
Mestnik
Foto: MONM
Aktualno Dogodki Novice

Novo mesto: javni potniški promet po počitniškem delovniku, nujno varstvo v vrtcu, množično testiranje bo potekalo normalno

V času zaustavitve javnega življenja v obdobju med 1. in 12. aprilom bo v Mestni občini Novo mesto javni potniški promet potekal po počitniškim delovnem času, nujno varstvo bo za vrtce in prvo triado šol skladno z vladnimi ukrepi na voljo za otroke staršev, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi, množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na SARS-CoV-2 pa bo z izjemo prazničnega ponedeljka potekalo po ustaljenem urniku.

Javni potniški promet bo deloval po počitniškem časom

V Mestni občini Novo mesto bodo delovale vse linije javnega potniškega prometa, in sicer bodo delovale v skladu s počitniškim delovnim časom – z izjemo linije na relaciji Stopič. Prav tako bosta delovala tudi Leon in Rudi. Leon- minibus- ki vozi po mestnem jedru, je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro, v soboto pa med 8.30 in 13.uro. Prav tako bo Rudi, ki je namenjen vožnji starejpih občanov in invalidov na voljo predvsem v namen zdravstvenih storitev v tem obdobju.

V vrtec le otroci, katerih starši delajo v kritični infrastrukturi

V skladu z določili vladne Uredbe bo varstvo v vrtcih in prvi triadi šol na voljo le za zaposlene v kritični infrastrukturi, ki jih določa ustrezni Zakon. Vrtci, osnovne in srednje šole ter fakultete bodo sicer med 1. in 11. aprilom zaprti, izobraževanje v tem času poteka na daljavo. V osnovnih šolah je pouk dovoljen v oddelkih s prilagojenim programom in posebnim programom.

Testiranja bodo potekala normalno

Zdravstveni dom Novo mesto bo še naprej izvajal testiranja po ustaljenem urniku, razen na praznični ponedeljek, v sredo in petek bo sicer potekalo testiranje po naslednjem razporedu: med 8. in 9. uro je testiranje na voljo za osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga in je za njih določeno obvezno testiranje; med 9. in 12. uro sledi brezplačno množično testiranje za splošno populacijo, med 12. in 16. uro pa se lahko testirajo zaposleni na področju VIZ. Testiranje za splošno populacijo bo zunanji izvajalec izvajal tudi ob torkih in četrtkih med 12. in 16. uro, vsa brezplačna hitra testiranja v sklopu Zdravstvenega doma Novo mesto je mogoče opraviti v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih